Baždarević za Izrael računa na dvojicu novih Zmajeva

bazdarevic-zmajevi-5-658x409Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine 12. juna u Zenici će igrati jednu od najvažnijih utakmica kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj.Zmajevi će na Bilinom polju ugostiti Izrael, a selektor Mehmed Baždarević najavio je da će na spisku na ovaj meč računati i na neke nove igrače, kako povratnike, tako i one koji će prvi put obući dres A reprezentacije naše zemlje.

Selektoru bh. tima najveći problem predstavlja činjenica da napadački trojac Edin Džeko – Vedad Ibišević – Milan Đurić u posljednje vrijeme ne briljiraju u svojim klubovima, te će posegnuti za novim rješenjima.

To će biti Ermin Zec koji u posljednje vrijeme igra odlično u Turskoj i njegova brzina i prodornost mogli bi biti od koristi našem timu u utakmicu u kojoj ćemo juriti prijeko potrebnu pobjedu želimo li ostati u borbi za EURO.

Osim Zeca, stručni štab bh. tima mogao bi na raspolaganju imati i Maria Vrančića, veznjaka Paderborna, koji još nije dobio odobrenje FIFA za promjenu sportskog državljanstva (nastupao za mlađe selekcije Njemačke), ali se očekuje da u narednim danima stigne potvrdi papir iz Züricha, koji će mu osigurati pravo nastupa protiv Izraela.

Okupljanje Zmajeva zakazano je za 3. juni u Sarajevu, gdje će naši reprezentativci ostati dva dana, nakon čega će dobiti slobodan vikend, a onda će se 8. juna okupiti u Trening-kamp u Zenici, gdje će i ostati do utakmice protiv Izraela. (S.Š./Faktor.ba)