Baždarević odredio sastav: Džeko i Ibišević predvode napad Zmajeva

Mehmed Baždarević, selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine odlučio se za sastav koji će istrčati večeras od prvog minuta na Nacionalnom stadionu, ovdje, u Andori u utakmici petog kola kvalifikacija za EURO 2016, saznaje reporter Anadolije.

Bosna i Hercegovina će meč početi, kako je i očekivano, ofanzivno s dva napadača, kapitenom Edinom Džekom i Vedadom Ibiševićem.

Prema posljednjim informacijama iz hotela “Park” u Andorra la Velli, bazi bh. nacionalnog tima, na golu će biti Asmir Begović, a stoperski tandem činit će Emir Spahić i najvjerovatnije Ognjen Vranješ, koji u prednosti nad Erminom Bičakčićem. Na lijevom boku nastupit će Ervin Zukanović, a na kontra strani od sve boljeg igrača italijanskog Chieva, bit će Mensur Mujdža, fudbaler Freiburga.

Mjesto zadnjeg veznog Baždarević je “rezervisao” za Evertonovog Muhameda Bešića, a kao vezni-ofanzivni igrat će Miralem Pjanić iz Rome. Na lijevoj strani u veznom redu ordinirat će Senad Lulić iz Lazija, dok će Istanbulov Edin Višća biti ne desnom boku ispred Mujdže.

Reprezentativci BiH sate do utakmice provodili su u šetnji po lijepom vremenu u središtu prijestolnice Andore, a mnogi od njih uživali su na kafi na suncu. Nakon ručka, odmaraju se u hotelu.

Kako se bliži večerašnja utakmica, u gradu je sve više navijača BiH, od kojih su mnogi iskoristili priliku da se slikaju sa svojim fudbalskim ljubimcima. Pravi bh. štimung na ulicama i glavnom trgu u Andorra la Velli očekuje u poslijepodnevnim satima.

Utakmica Andora – BiH igra se na Nacionalnom stadionu u Andori večeras od 20:45 sati. BiH protiv autsajdera u grupi „B” mora pobijediti kako bi produžila nadu u plasman na predstojeće Evropsko prvenstvo „Francuska 2016″.

(Oslobodjenje)