Home / Serije / Indijske serije / Ljubav umire posljednja / Ljubav umire posljednja 24 epizoda

Ljubav umire posljednja 24 epizoda

Sanaja ustane, Arohi pita Dipa da sačeka. Sanaja je htjela nešto da kaže, šta se desilo napolju? Dip veli da ona (Arohi) mora prvo da jede, pričaće kasnije o tome. Potom značajno pogleda Sanaju, pita zašto stoji tu još uvijek. Sanaja se nasmiješi, poželi im laku noć i ode. Arohi mu govori da je Sanaja htjela nešto reći, šta se desilo napolju? Dip veli da je sigurno htjela reći da ona (Arohi) nije vidjela njegovo lice kroz sito, ali to nije važno. Postila je zbog nečega i nekoga i taj motiv je ispunjen. Neka zaboravi, Karva Chaut je gotov. Da joj prvi zalogaj da pojede. Arohi veli da je zaboravila, i on je postio, nije sigurno jeo ništa. Nahrani i ona njega. Nasmiju se. Kasnije, Arohi leži, Dip leži pored nje i mazi je po glavi. Ona mu se zahvaljuje, njen prvi Karva Čaut nije prošao kako je očekivala. Ali na kraju, sve je dobro ispalo. Stavi glavu na njegovo krilo. Dip razmišlja u sebi da je alkohol počeo da djeluje. Arohi veli da želi nešto da mu kaže. Izusti “Dip, ja..”, ali zaspe. Dip čeka da mu kaže, a onda shvati da je zaspala. Pomisli u sebi da nema veze, neka spava, do sutra ujutru će mu priznati ljubav. Čim izgovori i osjeti te riječi, optužiće je za Tarina ubistva.

Sanaja pokazuje Sušantu slike Tare i Dipa sa KČ (Karva Čauta), pita zašto Arohi govori da nije obavila rituale. Sušant joj govori da je Arohi doživjela veliki šok, ne sjeća se. A i neka se drži podalje od toga.
Sledećeg jutra, Arohi se budi, nalazi sebe kako leži u Dipovom krilu i njega kako spava u sjedećem položaju. Prisjeti se trenutaka sa njima, pokuša ga smjestiti u ležeći položaj, pritom njegova glava padne na njen vrat. Krene da se odmakne, ali narukvica joj se zakači za njegovu kurtu, naslovna pjesma svira u pozadini. Uspije se otpetljati i spustiti ga u ležeći položaj, ali je Dip rukom u snu povuče u zagrljaj. Odmakne se, pokrije ga i krene ustati. Još jednom baci pogled na njega, ustane se i misli kako je do sada nakit zaustavljao da ne ode od njega. A sada njeno srce to radi. Nasmije se. Neko pokuca, to je Sanaja. Poželi joj dobro jutro, veli da je došla da je pita je li dobro. Arohi je sva nasmijana, odlično je. Na sedmom je nebu.
Do sada je poštovala Dipa, ali danas još nešto je vezano uz to poštovanje. Pogleda Dipa: ” Ljubav. (Sanaja se nasmije) Shvatila sam činjenicu da je Dip jako dobar čovjek da čovjek ne može ništa drugo nego da ga voli. ” Sanaja je upita da li je to istina, Arohi postiđeno potvrdi. Sanaja je uzbuđeno pita da li je rekla Dipu. Arohi je utišava, predivne riječi treba reći na predivan način. Reći će njenom bratu, ali na divan način. Mora da smisli kako. Ona joj mora pomoći. Sanaja se složi, odu. Dip otvori oči, zadovoljan je. Arohi je uhvaćena u zamku.