Ljubav umire posljednja

Ljubav umire posljednja 145 i 146 epizoda

Epizoda 145 – Arohi se zahvali Bogu što je Čavani pratio Pritvija i vidio tu djevojku u kući. Ko bi znao da Pritvi ima kćerku. Čavani kaze da Vedika ne zna ništa i učiniće sve da sazna istinu. Arohi kaze da trebaju držati oko na toj djevojci, ne bi trebala saznati da su je oni tu doveli.

Trebaju komunicirati sa njom samo preko poruka. Neka joj napiše da će u pravo vrijeme dobiti odgovore. Čavani govori da je jako zabrinut za Nikua, bolje da ga izvedu iz kuće. Arohi kaze da ako ostane sa njom, bar će moći da ga spasi kada bude u nevolji. Moraju ih natjerati da ga ostave tu i da bude bezbjedan.Arohi daje Vediki prvi trag.

Epizoda 146 – Arohi uspava Nikua, Čavani je sa njom. On je pita koje će slike iskoristiti da zaprijeti. Arohi kaze da se neće desiti eksplozija zbog tih dijelića slike već zbog tajne koja se krije iza toga. Čavani pita koja je tajna u pitanju. Arohi kaze da je Vedika Romina i Pritvijeva kćerka.

Samo je pitanje što je Pritvi držao daleko od sebe, a ta tajna zaključana je u Pritvijevom sefu. Prisjeti se kako je vidjela Pritvija da otvara sef i vadi neke papire. Pritvi je sve otkrio Romi, ali je sakrio tako veliku stvar, da on ima kćerku. Zazvoni telefon, Čavani kaze da je Vedika prije slala samo poruke, sada je počela i da zove.

Arohi veli da bez obzira koliko zvala, ne mogu joj reći više od ovoga. Samo čeka dan kada će sve tajne biti otkrivene, a Romina porodica uništena. Kaže mu da napiše Vediki da će uskoro dobiti drugu kovertu. Vedika ide hodnikom i pita se ko je osoba koja joj pomaže da otkrije istinu. Zašto se ne pojavljuje niti javlja na pozive? Dip je ugleda i pomisli kako je zauzeta razgovarajući sa osobom koja joj je poslala dijelić slike.