Ljubav umire posljednja

Ljubav umire posljednja 147 i 148 epizoda

Epizoda 147 – Arohi dolazi u dvorište i vidi da nema koverte. Pomisli da je Vedika uzela. Čavani kaze da se on nada da je ona. Arohi napiše Vediki poruku, ali ona ne odgovara. Arohi ode do Vedikine sobe i vidi je kako spava na krevetu. Arohi uđe da provjeri u sobi kod Vedike. Vedika se probudi, pita je otkud ona tu. Arohi joj kaže da je prestane ispitivati, šta ona radi tu. Mediji dolaze, ima posla, a ona se tu krije? Vedika se drži za glavu, boli je. Arohi joj da vode, pita je da li je dobro.

Vedika veli da ne zna, manta joj se. Ali ona (Arohi) je čudna, čas viče na nju, čas tako lijepo brine o njoj. Arohi veli da je gost kuće pa mora, mediji su stalno tu, ne želi da naruši majčinu reputaciju. Ali ako se loše osjeća, poslaće joj lijekove. Vedika veli da ne zna, nije joj jasno. Izašla je u dvorište i neko je rukom prekrio njena usta i onesvjestila se. Arohi u sebi pomisli da mora saznati ko je to. Vedika saznaje da joj je Roma majka.

Epizoda 148 – Pritvi i Roma silaze, počinje konferencija za štampu. Arohi je tu i pita se gdje je Dip. Čavani stiže do nje, pretražio je cijelu kuću, ali nije uspio naći Vediku. Našao je u Pritvijevoj sobi lančić, misli da je njen. Arohi se prisjeti kako je Vedika to nosila i potvrdi, njen je. Pomisli da je Dip našao Vediku. Dip budi Vediku koja je bila u nesvjesti.

Dip pita Vvediku da je prvo pitanje zašto naziva Romu svojom majkom. Ko joj je to rekao? Da li želi da ponizi majku pred novinarima? Vedika je uplašena, zašto bi ponizila svoju majku. Dip pita kako to da joj je Roma majka, ona ima samo Virata i Taru. Vedika mucajući kaže da je neko informisao preko poruka. Vedika pokaze Dipu sliku Rome, nje i Pritvija.