Ljubav umire posljednja

Ljubav umire posljednja 143 i 144 epizoda

Epizoda 143 – Dip govori Tari da stane, oslovi je sa Arohi. Virat juri Nikua, a Arohi ide za njima. Virat i Dip pucaju, Tara i Niku padaju na zemlju, krv je oko njih. Arohi je šokirana. Dip plače, Tara leži na podu, izusti njegovo ime i govori da je ona Tara. Dip joj prilazi, stane iznad nje suznih očiju. Arohi ne može da se iskontroliše, dotrči do Nikua koji leži na podu bez svijesti.

Virat stoji nedaleko od njih. Arohi plače, pokušava da probudi Nikua. Virat prilazi, pita šta se desilo, je li mrtav? Arohi je bijesna i uplakana. Virat uperi pištolj i govori joj da ga ona upuca ako je još živ. Arohi uplakana izusti da je mrtav. Niku je ostao ziv. Arohi je drago i to kaze i Dipu. Viratu je jako krivo. Taru su ubili a Niku je otao ziv. Dip se plaši da ih policija ne otkrije jer su ih ubili a nisu sigurni da li je otao neki trag.

Epizoda 144 – Vedika leži u jednoj od soba Raičand kuće, Dip sjedi pored na fotelji čeka da se ona probudi. Vedika se pomjeri, Dip joj prilazi. Arohi ulazi unutra i pita ga šta to radi, da li će i nju ubiti? Dip negira, samo hoće odgovore na pitanja koja su postavili prije nego se onesvjesti. Virat, Roma i Pritvi ispituju je. Vedika veli da je bila u bolnici kada je vidjela to dijete.

Čula je da ona (Roma) brine o djeci tako i da će postati čak član parlamenta zbog svojih djela. Roma je srećna slušajući to i povjeruje joj. Pita Vediku da li treba neku pomoć. Vedika veli da je trenutno beskućnica, njena prijašnja gazdarica je izbacila jer je neko bio voljan da plati više. Zamoli je da ostane tu, Roma se složi što šokira ostale. Svi odu sem Vedike. Vedika je Pritvijeva kćerka koju je Arohi dovela u Raičand kucu.