Ljubav umire posljednja

Ljubav umire posljednja 149 i 150 epizoda

Epizoda 149 – Deep govori Vediki da mu sada nije jasno šta je istina, šta laž. Neka mu da 24 sata da sazna. Neće dozvoliti da joj se desi nepravda. Arohi sluša i plače. Dip uzme Vedikin telefon i ode u svoju sobu. Roma zove nekoga i kaže da je konferencija dobro prošla.

Pritvi dolazi u sobu i zatekne Vediku. Pita je što nije otišla. Ona veli da želi da provede neke trenutke sa njim. Pokazuje mu lutku, sjeća li je se? Rekao je da je njena majka poput te lutke. Uvijek se pitala što je napustila. Ali nije znala da joj je majka živa i u ovoj kući.

Zašto je lagao? Pritvi joj govori da ne sluša nikoga. Vedika kaže da je vidjela sliku njihovu, da li je i to laž? Pritvi pita koju sliku. Vedika govori da joj je telefon kod Dipa, a slika je na telefonu. Pritvi je šokiran.

Arohi zadirkuje Vediku govoreći joj da je siroče, da ne zna ko su joj roditelji. Nakon što Vedika krene uplakana, Arohi se snuždi i izvinjava joj se sto joj je to rekla. Vedika pomijesa nesto u Arohinu vodu i otruje je.

Epizoda 150 – Roma, Virat i Dip su u bolnici. Roma upita doktoricu kako je Tara. Roma pita da li će biti u redu. Doktorica govori da sada ne može ništa reći, tek nakon što je pregledaju. Dip povišenog tona pita šta misli pod tim, neka obavi svoju dužnost kako treba.

Mora da spasi njegovu ženu i bebu. Doktorica pita kako će je liječiti ako stoji tu i odgovara na njihova pitanja, neka sjednu tu i puste ih da rade svoj posao. Kako će spasiti bebu ako ne spasi majku?

Vedika priznaje Pritviju da je otrovala Taru tj. Arohi. Provocirala je i ponižavala. Ismijavala je zbog majke. Pritvi je pita da li je poludjela, da li zna da je Tara trudna, umrijeće i njena beba sa njom.

Roma će biti potpuno slomljena. Kako može biti tako okrutna? Vedika odbrusi da je on učinio takvom. I neka ne brine za majku, Tara je primila dovoljno ljubavi od nje. Sada je njen red. Za nekoliko dana će se to zaboraviti i ona će biti uz nju.

Pritvi je iznerviran, ali pokušava na fin način da je dozove pameti, ništa takvo se neće desiti. Ona je Roma, od nje može samo mržnju da očekuje, ne ljubav. Ako sazna da je ona otrovala Taru, ubiće je! Trebala ga je pitati prije nego što je takvo nešto uradila!

Nada se da niko neće saznati inače su oboje mrtvi. On ide u bolnicu da vidi situaciju, da li iko sumnja u nju..Ako sumnja, to će biti velika katastrofa. Rezervisaće joj kartu, ima da ode iz Indije odmah.