Ljubav umire posljednja

Ljubav umire posljednja 141 i 142 epizoda

Epizoda 141 – Arohi je u dekorisanoj sobi, plače. Prisjeća se vjenčanja sa Dipom. Gleda u sliku porodice i plače: ” Zašto mi se ovo dešava? Šta sam uradila da zaslužim ovu patnju? Sve su mi oduzeli! A onda su me natjerali da se udam za osobu koja je sistematično uništila moju sreću. Oduzeo mi je sve želje. Tara leži na krevetu i drži nož. Nasmijana joj čestita.

Zašto sjedi sama na krevetu? Čeka svog muža? Kao što je već jednom u Šimli? Arohi ustane, pita gdje je Niku. Tara veli da ga je ubila. Bilo je jako zabavno. Arohi šokirana sjedne na krevet, telefon samo što joj ne ispadne. Tara se smije. Ipak joj Tara prizna da je odavno htjela ubiti Nikua ali samo ga je svezala za stolicu i još je živ. Arohi je olakšalo što je živ.Virat nalazi Tarinu lokaciju misleći da je ona Arohi.

Epizoda 142- Dip stavlja metke u pištolj i sa svakim od njih se prisjeti scene sa Arohi.Dip drži uperen pištolj u Taru. Arohi posmatra. Tara veli da je pobjegao Niku. Dip joj govori da prestane sa glumom, gdje je njen nećak? Tara mu govori da je ona Tara, ako joj ne vjeruje, onda dobro. Ali to dijete je pobjeglo i tu je u blizini. Ugleda otvoren prozor i iskoči kroz njega. DIp joj viče da stane i prati je sa pištoljem.

Da li će ubiti Arohi i Nikua? Rekao je da ga je njihova beba učinila boljom osobom. Dip joj je okrenut leđima sa suznim očima. Arohi pita da li dobra osoba može ubiti nekoga? Da li će moći ubiti dijete koje je ostavio u životu do sada? Porodica je već sumnjičava, a i ona sumnja da i on još uvijek nije zaboravio Arohi. Da li će moći proliti krv? Dip odgovori da mu nije važno ko šta misli ili sumnja. Samo su mu važna majčina naređenja. Zbog toga može i sam sebe upucati.

Niku trči i prisjeća se kako se oslobodio kad je Tara izašla. Ali Virat stiže i ugleda ga kako trči. Vadi pištolj i trči za njim. Dip trči za Tarom, dok Arohi ugleda kako Virat juri Nikua.Tara trči, Dip je doziva Arohinim imenom i govori da stane. Niku trči, Virat za njim, a Arohi za njim. Virat i Dip nanišane, jedan u Nikua, drugi u Taru i pucaju. Niku i Tara stanu kao da su upucani. Arohi je šokirana.