Home / Serije / Indijske serije / Ljubav umire posljednja / Ljubav umire posljednja 23 epizoda

Ljubav umire posljednja 23 epizoda

Tara pita Dipa kako zna da je Arohi klaustrofobična. On priča kako su jednom išli na dužu vožnju, on je izašao da priča na telefon sa njom (Tarom), ne zna kako su se vrata zaključala, ali Arohi nije mogla izaći iz auta. Vidio je kako je počela čudno da se ponaša i guši. Onesvijestila se dok je pokušavao da otvori vrata. Na kraju ih je uspio otvoriti i shvatio je da je klaustrofobična. A danas su to iskoristili. Tara veli da je on loš dečko, ali ona voli takve. Pita ga šta će sada da uradi, kao heroj će otvoriti vrata i spasiti je? Dip potvrdi. Ona mu kaže da požuri, prije nego umre. On veli da neće još, prvo će je pustiti da plače i jeca.
Arohi plače, pokušava da se izbavi, na kraju pada na pod, samo što se ne onesvijesti. Tara je ismijava. Dip odbrojava, kada stigne do 1, Arohi se onesvijesti. Poljubi Taru u čelo i ode, stane malo ispred vrata gdje je Arohi zatvorena, priprema se, složi tužan i zabrinut izlaz lice i ulijeće unutra. Uspije je probuditi, ona se budi sva uplašena, grli ga. On je grli, sa njom je, ništa joj se neće desiti. U sebi zlobno pomisli da će sada reći da ga voli. Arohi govori kako je neko poslao tu. Dip je pita ko bi to uradio, ona je otišla po sito. Ona potvrdi, ali je čula nešto i provjerila, neko je zaključao u sobi. Toliko je pokušavala da otvori vrata, ali uzalud.

Dip je pita kako može reći da je neko zaključao, da li je vidjela nekog? Arohi negira. Maja i ostali dolaze. Zabrinu se, Maja govori da joj donesu vode. Sanaja predloži da zovnu doktora. Dip govori da nema potrebe, dobro je. Dija veli da se neko šali sa snahom. Sanaja se nadoveže, prvo zmija, sada ovo. Dip negira, ko bi to uradio, ovdje je svi mnogo vole. Vrata su se sigurno zaglavila, i on ih je jedva otvorio. Trebala je jače gurati. Arohi veli da je čula mačku. Svi se pitaju odakle mačka, Dip se prisjeti kako je pustio snimak mačke na telefonu. Govori da je možda ušla. No, Sanaja opet dobaci da ako može životinja, može i čovjek. Dip je pogleda, te ona ućuti.
Arohi čitavo vrijeme steže njegovu ruku, jeca. On joj se izvinjava. Ona ga pita zašto se on izvinjava, žao joj je što ih je sve zabrinula. Ali od djetinjstva ima problem, ima klaustrofobiju. Dip je zagrli i odvede u sobu. Pritom pogleda članove porodice.
Dip smjesti Arohi na krevet, kaže joj da ne brine, on je tu. Ide samo po vodu. Ona ga uhvati za ruku i zamoli ga da je ne ostavlja samu. “O Mahiya” svira u pozadini. Doda da se mnogo plaši. Dip veli da je tu, samo će zovnuti doktora. U sebi misli da mu je tako dobar plan uzalud, još mu nije rekla da ga voli. Izađe i zove nekoga.