Home / Serije / Indijske serije / Ljubav umire posljednja / Ljubav umire posljednja 22 epizoda

Ljubav umire posljednja 22 epizoda

Maja pita Arohi kakav je to bezobrazluk. Arohi je uplakana i uplašena, govori da ne zna odakle zmija tu, ona se ne bi mogla šaliti tako sa njom, smatra je svojom majkom. Govori istinu. Maja se malo smirila, veli da je u redu, vjeruje joj. Izvini se. Uplašila se. Dip posmatra sve kroz onu rupu. Arohi pita odakle zmija tu. Maja veli da je možda iz neke biljke ili nečeg sličnog. Šeru veli da je zmija mrtva. Sušant zaključi da je neko stavio zmiju na pladanj. Oglasi se Dip, veli da je Sušant u pravu. Neko je stavio na pladanj. Ko može tako bolesno da se šali? Ako je neko od njih, biće kažnjen. A ceremonija je otkazana. Svi su šokirani.
Dip nastavi da neće biti ni Karva Čauta ni zabave. Arohi govori da ne mogu da otkažu, nije u redu. Moraju da urade to, neka zaboravi na ovo, kasnije će to rješiti. Mjesec će uskoro izaći. Dip se složi, ako je to što ona želi. Signalizira Šeri da iznese zmiju. Svi izađu ispred kuće. Arohi je i dalje uznemirena. Pritvi krene pojesti čokoladicu, no Maja dođe te on odustane od namjere. Na kraju je podijele, Maja krišom pojede. Šeru dolazi i požuruje ih, gladan je. Maja punih usta pita zašto je on gladan. Šera stidljivo govori da je i on postio da buduću ženu.

Arohi i Dip izlaze, Arohi djeluje uznemireno dok je Dip gleda. U sebi kaže: ” Jadnica, još je u šoku.” Potom se našali, ali Arohi je i dalje sva snuždena. On je pita šta se desilo, još je uznemirena. Arohi potvrdi, pita se ko je mogao to uraditi. Dip joj kaže da ne brine, saznaće ko je, neka sada ne misli o tome. Pozove Šeru koji mu doda neku kutiju. Dip govori Arohi da se nada da će joj ovo izmamiti osmijeh na lice. Unutra je prelijepa ogrlica. No, Arohi je i dalje tužna. On je pita šta je bilo, ne sviđa joj se? Arohi veli da je jako lijepa, ali ona je zaboravila poklon njemu. Dip se nasmiješi, pa je pita zašto je potrebno da ona donosi poklon? Ona je poklon. Arohi se nasmije. Dip gleda na sat i razmišlja o planu. Potom veli da je mjesec tu, da krenu.
Arohi pogleda svoj obredni tanjir te shvati da je zaboravila nešto. Dip veli da nema veze, nek brzo donese. Ona mu da obredni tanjir i uđe u kuću. Dip se prisjeća kako joj je sakrio to (msm da je sito ili mreža kroz koju gledaju žene muža u pitanju), a Arohi uznemirena je samo uzela tanjir i izašla. Ovamo, Arohi uzima sito i vodu i krene izaći, ali začuje buku i krene hodnikom. Sanaja i Dija pitaju Dipa za Arohi, on veli da je zaboravi nešto, eto je. Slikaju selfije.