Home / Serije / Indijske serije / Ljubav umire posljednja / Ljubav umire posljednja 21 epizoda

Ljubav umire posljednja 21 epizoda

Arohi dolazi u Dipovu sobu da mu pokaže mehendi, ali on nije u sobi. Na krevetu su mu sat i telefon. Arohi se pita gdje je, nikad ga nema u sobi. Krene izaći, ali Dipu stigne poruka i ona priđe i uzme telefon. Ugleda Tarinu sliku. Dip taman dolazi iz kupatila i vidi da ona sva ozbiljna gleda u njegov telefon. Nada se da nije bio poziv ili poruka od Tare. Arohi ga pita za sliku, ona nikada nije nosila tu haljinu. Dip je pogleda i u sebi pomisli da je to Tara. Mora nešto smisliti. Dip veli da je u pravu, tu haljinu nikada nije nosila, ali neka pogleda lice, njeno je. Ona upita šta misli pod tim. On joj uzme telefon iz ruke i govori da to znači da on ima prijatelja fotografa, uradio je fotomontažu jer želi da joj kupi tu haljinu. A onda joj pokazuje slike sa forošutinga, hvali njenu ljepotu. Pita je da li zna šta je najljepša stvar na njenom licu. Ona upita šta. Dip veli osmijeh. Arohi se nasmije. On sjedne na krevet i govori da je danas njegov post. Arohi veli da ona mora postiti. Karva Čaut je. Dip veli da je ljubav veća od rituala. Približi joj se. Ona ga odgurne i pobjegne. Dip govori da ona nema pojma šta će on uraditi danas. Ona će samo reći: ” Volim te, Dip.”

Tara dolazi kod Arohinih kući. Ridi otvori vrata i bukvalno je uvuče u kuću. Tari se pritom izvrne štikla o tepih. Dolazi Aniket i zagrli je. Upita za Dipa. Tara veli da je na sastanku pa nije mogao doći. On je upita za bračni život. Ona veli da je jako dobar. Ridi je pita zar nije primjetila da se kuća tj. enterijer malo promjenio. Tara upita šta se promjenilo. Izvini se, ali sve je isto. Ridi je povuče, pokazuje joj da je novi sto, TV, kauč. Sjedne sa njom na kauč. tara stavi ruku i ustane zgađena govoreći da je tako prljavo, zašto nije očistila. Ridi veli da imaju dijete u kući pa zato. Pošto ne poste, ode ona po nešto za jelo. Ode. Aniket i ona sjednu. On je pita da li je sve u redu, Tara u Arohinom stilu priča, govori da je sve u redu.
Ridi ga pozove da joj pomogne u kuhinji. On ode. Tara ustaje i gleda okolo. Govori da je Arohi iz ovog zološkog vrta došla u njenu palatu. Arohi se sprema, razmišlja kako je ovo njen prvi Karva Čaut, a niko je nije zvao. Nazove Ridi. Tara vidi da Ridi zvoni telefon i da je Arohi zove. Krene da uzme telefon, ali je Ridi oslovi i veli da će ona. Tara opet krene, ali Ridi podigne telefon. Pita je zašto je zove. Tara veli greškom, neka prekine. Ridi odbije poziv. Arohi se pita zašto joj je prekinula, pokušaće ponovo. No, Dip joj uzme telefon, koga to zove pa je ljuti, kakvo je to bezobrazno ponašanje pa joj se taj neko ne javlja.