Home / Serije / Turske serije / Halka / Halka 1 epizoda

Halka 1 epizoda

Turska serija “Halka” je priča o nerazriješenom ubistvu. Međutim, prije 20 godina dogodilo se ubistvo, čije okolnosti ni danas nisu razriješene. Policija je zbog nedostatka dokaza zatvorila slučaj.

Međutim, kada nakon 20 godina u policijsku stanicu stigne snimak ubistva na kojem se vidi lice ubice, policija odlučuje ponovno otvoriti slučaj. Glavni policijski inspektor odlučuje angažirati sina žrtve ubistva, Kana, koji je završio u zatvoru još kao jako mlad.

Kaan Karabulut upada u zamku i biva osuđen na zatvorsku kaznu. Istog dana prima tajanstvenu crvenu kovertu bez informacija o tome ko ju je i odakle poslao. U njoj se nalazi digitalni dokaz o ubistvu njegovog oca. Policija Kaanu daje prijedlog.

Oslobodit će ga kako bi radio pored starog mafijaša Ilhana Tepelija i kao krtica za policiju sakupljao informacije, a ujedno tragao za očevim ubicama. Cihangir Tepeli je Ilhanov sin i radi za njega. Životi dvojice muškaraca će se ukrisiti u opasnoj mreži zvanoj “Halka”.

(Halka – mafijaška organizacija stara preko 40 godina čiji simbol su tri prstena.).Ono što Kan ne zna je da on možda i nije sin svog oca, a ono što ne zna policija je koliko je kriminalna skupina velika i protiv koga se zapravo bore.