Home / Vijesti / Novi Pazar – Pretučen Imam Nezir Salihović ispred Bor džamije

Novi Pazar – Pretučen Imam Nezir Salihović ispred Bor džamije

Kasno sinoć, nakon jacija namaza, u blizini poznate Bor-džamije u novopazarskom naselju Lug napadnut je i teško pretučen imam ove džamije Nezir Salihović koji je sa teškim povredama prebačen na hiruško odjeljenje novopazarske bolnice.

Dežurni hirurg Opšte bolnice (OB) u Novom Pazaru Kemal Brničanin je rekao da je Nezir Salihović dovezen kolima hitne pomoći i da je zadobio teške tjelesne povrede, ali je van životne opasnosti.

Salihović je više sati bio bez svijesti, nalazi se u šok sobi i na njegovom licu su vidljive povrede lica, glave, grudnog koša, obje šake i oba koljena. Konstatovane su povrede prijeloma rebara, nagnječenje poglavine sa potresom mozga. Pacijent, za sada, nije životno ugrožen, stabilan je, ali je komunikacija sa njim onemogućena – rekao je Brničanin.

Rijaset Islamske zajednice Srbije (IZS) je najoštrije osudio fizički napad na svog imama Nezira ef. Salihovića iz Novog Pazara i zamolio sve nadležne državne službe da, kako je navedeno, hitno reaguju i preduzmu sve mjere u cilju rasvetljavanja ovog mučkog napada na imama.

error: Zabranjeno kopiranje !!