Elif

Elif – Kraj serije

Završna epizoda serije Elif bit će emitovana u nedjelju 08.12. 2019. Tako će najdugovječnija serija doživjeti svoje finale.

U zadnjoj epizodi serije Elif pogledajte:
Kimet se želi osvetiti Haktanirovima, onesvješćuje Melek i zatoči Madžide. Zeli da ubije Madzide ali pristize Kerem u medjuvremenu. Kijmet je upucana od strane Rane koja se pokusala odbraniti jer je i nju zeljela Kijemt ubiti.Rana bjezi.Šafak prebije tUfana ali poslije toga saopsti Žulide da zeli razvod. Žulide je ocajna kada cuje posljednje Šafakove rijeci. Šafak kaze Zulide da ode iz kuce. Dolazi i Kerem.

Kimet objašnjava da se htjela ona udati za njegovog oca, ali da joj je Madžide stala na put i uništila joj sreću. U međuvremenu dolazi Mahir. Kimet mu govori da on nije Ševkijev sin i da je nesposoban kao i njegov pravi otac. Mahir pokušava oteti pištolj od Kimet i u tom času se začuje pucanj. Šafak je bijesan na Žulide misleći da je dala Tufanu zlato. Šafak traži od Žulide da ode. Policija odvodi Kimet. Leman priznaje Šafaku šta je uradila.

Kijmet upuca i Mahira i Madzide i Kerema. Mahir ostaje pri svijesti i uzima pistolj od Kijmet. Mahir ceka policiju da odvedu Kijmet. Elif dolazi i vidi Madzide i Kerema kako leze ranjeni. Dolazi policija i odvodi Kijmet. Odvode u bolnicu Kerema i Madzide. Nakon sto Leman prizna Šafaku sta je uradili, vracaju Zulide i sina. Tada se svi pomire. Kerema odvoze u hitnu, Melek ostaje sa Mahirom. Kraj serije.