Zvanično dogovoreno: Ditini proizvodi uskoro na policama Binga

bingo_dita_961514-658x494Proizvodi Fabrike deterdženata Dita iz Tuzle tokom naredne sedmice će se naći na policama Binga, našeg najvećeg trgovačkog lanca, dogovreno je na današnjem sastanku u Tuzli.

Na sastanku su prisustvovali predstavnici Binga, Dite, te kantonalni premijer Bego Gutić. Pored podrške u plasmanu proizvoda, rečeno je nakon sastanka, Bingo će finansijski podržati proizvodnju narednih 100 tona čuvenog deterdženta za suđe “3DE”.

S druge strane, iz Dite su obećali da će se “3DE” puniti u ambalažu koja je bila posljednja prisutna na tržištu, ali po kvalitetom obilježenoj recepturi s početka devedesetih godina.

– Već u narednoj sedmici očekujemo prve proizvode na našim policama, najprije na području Tuzle, ali kasnije i na području cijele BiH. Ovim putem apelujemo na kupce da podrže ovaj domaći brend – kazala je Tatjana Paunoski, službenica za odnose s javnošću Bingo.

Hajrudin Kunalić, stečajni upravnik Dite, kazao je je da ovo prilika da “Dita” prije najavljene Skupštine povjerilaca pokaže da može raditi, proizvoditi i plasirati svoje proizvode na tržište. Premijer Gutić je danas za naš portal izjavio da stečaj ne znači likvidacija preduzeća, nego, u ovom slučaju, pokretanje proizvodnje.

Podsjetimo, u pogonima Dite posljednjih dana se obavljaju pripremni radovi za pokretanje proizvodnje. Neki pogoni su već pokrenuti, a proizvodi pripremljeni za plasman na domaće tržište. Brojni građani posljednjih dana daju podršku nekadašnjem gigantu, te nude svoje besplatne usluge kako bi Dita ponovo stala na noge.

No, imajući u vidu stanje u Diti i velike dugove, potrebno je još dosta vremena i rada, da ovo preduzeće počne raditi i poslovati u punom kapacitetu. (faktor.ba)