ZOILEND – mjesto za odmor i rekreaciju u ljetnim mjesecima

zetra(2)U okviru svojih poslovnih aktivnosti od danas (5.maj) u ljetnom periodu bit će otvorena ljetna bašta i dječiji zabavni park „ZOILAND“- Mjesto za relaksaciju ispred Olimpijskog kompleksa Zetra (Ulaz u kompleks Zetra – kapija sjever), kod pomoćnog fudbalskog stadiona, prenosi novinska agencija Patria.

Radi se o ambijentalnom uređenju prostora u kompleksu Zetra uvođenjem potpuno novih zabavnih sadržaja u centru grada s ciljem promocije sporta i sportskih aktivnosti, kao i unapređenja zdravih stilova života.

U tom pravcu otvorena je vanjska ljetna bašta (caffe bar) sa pogledom na nogometni teren, dječiji zabavni park/ igraona sa pratećim sadržajima ( tobogani, klackalice, klupa od drveta, kućica za igru, ljuljačke, dječije igralište i sl.), prostor za rolanje i biciklizam, te šetalište za građane.

Ovaj prostor bit će osvjetljen reflektorima do 23 sata, dok će u dane vikenda na ovom lokalitetu biti zatvoren saobraćaj kako bi se posjetiocima omogućilo nesmetano kretanje i rekreacija, saopćeno je iz ZOI ’84. (Nap.ba)