Biografije

Zeynep Özder Birde – Biografija

Zeynep Özder Birde rođena je 1985. godine u Antaliji. Visoka je 1,70 m.M už joj se zove Mehmet Bilal.Po profesiji je muzičar i glumac. Za vrijeme studija u srednjoj školi pohađala je časove pozorišne glume u Ankari TOBAV. Nakon završetka srednje škole započela je obrazovanje na Univerzitetu Bilkent. Ovdje je studirala odjel Muzike i scenske umjetnosti. Ali nakon školovanja u univerzitetu, usavršava se još. Magistrirala je i doktorirala iz muzičke nastave na Univerzitetu. Pokazala se i sa violončelom,.Radila je kao umjetnik u Predsjedničkom simfonijskom orkestru.
Filmografija:
2019 – Benim Adim Melek – Melek
2013 – 2014 – İntikam – Osveta (Aslı) (TV Dizisi)
2012 – Koyu Kırmızı (Mercan) (TV Dizisi)
2012 – 2013 – Dila Hanım – Dila (Hülya) (TV Dizisi)
2012 – Sen Kimsin? (Pelin) (Sinema Filmi)
2010 – Bir Avuç Deniz (Dilek Hanoğlu) (Sinema Filmi)
2010 – Adanalı – Adanali (Maya) (TV Dizisi)
2010 – Samanyolu (Eda) (TV Dizisi)

Slične objave

Back to top button
Translate this website »
error: Zabranjeno kopiranje !!

Otkriven je Ad Blocker

Molimo ugasite Ad Blocker zbog boljeg doživljaja na stranici.