Home / Vijesti / Zavidovići: Radnici Krivaje blokirali tri raskrsnice, došao i Novalić

Zavidovići: Radnici Krivaje blokirali tri raskrsnice, došao i Novalić

Radnici Krivaje-Mobel u stečaju ovog jutra okupili su se ispred kapije preduzeća, gdje protestuju zahtijevajući od tužilaštva da postupi po krivičnim prijavama i procesuira odgovorne za propadanje preduzeća.

Foto: FENA
Radnicima se obratio načelnik Općine Zavidovići Hašim Mujanović, a nakon toga i Federalni premijer Fadil Novalić.

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić je kazao da je Krivaja preduzeće uništeno višegodišnjim kriminalom te istakao da će Vlada nastaviti pomagati radnicima kroz uvezivanje radnog staža i uplatu doprinosa.

Načelnik Općine Zavidovići Hašim Mujanović kazao je na jutrošnjem skupu da je više nego jasno da se u slučaju privatizacije “Krivaje” radi o kriminalnoj namjeri da se lako i brzo dođe do milionske vrijednosti državne imovine.

“Ne plašim se ortačke grupe i dok sam ja načelnik imovina neće biti upisana na njih, osim ako ne dokažu da su iplatili 8,7 miliona KM, a ne da provode brze i sumnjive privatizacije”, potcrtao je Mujanović.

Nakon razgovora s premijerom oko 400 radnika blokiralo je tri raskrsnice na regionalnom putu u centru Zavidovića, gdje će ostati danas do 11 sati.

Radnici su se dogovorili da će nakon dva dana protesta upozorenja tužilaštvu dati rok od sedam dana kako bi vidjeli jesu li šta uradili.

Ako se ogluše po pitanju naših zahtjeva, odgovorno tvrdim da će svi radnici do daljnjeg biti na magistralnom putu M-17 – kaže Predsjednik Sindikata Krivaje Besim Hasić.

error: Zabranjeno kopiranje !!