Home / Vijesti / Zavidovići: Odobren novac za uvezivanje staža za 54 radnika firmi “Krivaja-Mobel” i “BNT Hidraulika”

Zavidovići: Odobren novac za uvezivanje staža za 54 radnika firmi “Krivaja-Mobel” i “BNT Hidraulika”

Vlada Federacije BiH je u funkciji Skupštine Razvojne banke Federacije BiH, na današnjoj telefonskoj sjednici odobrila raspodjelu dijela sredstava ostvarenih prodajom preduzeća iz nadležnosti Agencije za privatizaciju u FBiH za uplatu doprinosa za PIO/MIO u ukupnom iznosu od 125.881,59 KM za 48 radnika PD “Krivaja-Mobel” d.o.o. – u stečaju, Zavidovići, koji su stekli uslove za odlazak u penziju, a ne mogu je ostvariti zbog neuplaćenih doprinosa za PIO/MIO.

Također, odobrena su sredstava za uplatu doprinosa u svrhu penzionisanja šest radnika privrednog društva BNT Hidraulika – u stečaju d.d. Novi Travnik u ukupnom iznosu od 87.716,05 KM. Sastavni dio i ove odluke je spisak zaposlenih na koje se odluka odnosi.

Za učešće u radu i odlučivanju skupština privrednih društava, Vlada FBiH danas je opunomoćila Marinka Bošnjaka (Aluminij d.d. Mostar), Fahrudina Smailagića (Unis Ginex d.d. Goražde) i Amira Halilčevića (RMU “Banovići” d.d. Banovići) – saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

error: Zabranjeno kopiranje !!