Home / Vijesti / Vlada Ujedinjenog Kraljevstva doznačila 500.000 eura USK-u

Vlada Ujedinjenog Kraljevstva doznačila 500.000 eura USK-u

Vlada Ujedinjenog Kraljevstva je doznačila više od milion KM (500.000 eura ) za podršku lokalnoj zajednici i vlastima u Unsko-sanskom kantonu. Vlada Ujedinjenog Kraljevstva i Međunarodna organizacija za migracije (IOM) su potpisali Sporazum o implementaciji projekta “Incijativa socijalne kohezije Unsko-sanskog kantona” koji će trajati od novembra do kraja marta.

Projekat će doprinijeti naporima lokalnih zajednica da se osigura javna nabavka roba i usluga, za migrante kao i za lokalno stanovništvo u Unsko-sanskom kantonu. Projekat će također podržati renoviranje i revitalizaciju javnih prostora kao što su Gradski park u Bihaću i partizansko groblje Borići.
Foto: IOM
Projekat ima za cilj da poboljša sigurnost kroz podršku u postavljanju javne ulične rasvjete u lokalnim zajednicama duž granice sa Republikom Hrvatskom kuda se kreću migranti i izbjeglice. Ciljevi projekta su da se ojača javni komunalni servis kroz nabavku i postavljanje kanti i dodatnih kontejnera za otpad u gradskoj jezgri grada Bihaća, kao i kroz donaciju kamiona za otpad u Bihaću i Cazinu.

Sporazum su potpisali Britanski ambasador u Bosni i Hercegovini Mathew Field i Koordinator za Zapadni Balkan Međunarodne organizacije za migracije (IOM) Peter Van der Auweraert, saopćeno je iz IOM-a.

error: Zabranjeno kopiranje !!