Večeras spektakl u Zetri: Donna Ares i prijatelji

veceras-spektakl-u-zetri-donna-ares-i-prijatelji_1429169035Sve je spremno za večerašnji spektakl. Večeras u sarajevskoj Zetri bit će održan koncert pod nazivom “Donna Ares i prijatelji”. Ovaj koncert je svojevrsna borba protiv raka i, kako kaže Dona, koja boluje od ove teške bolesti, nije običan i komercijalan. Svakom kupljenom ulaznicom direktno se pomaže oboljelima od raka.

Ovo je moj način borbe protiv raka, dakle na mom terenu, dosad smo se borili na njegovom. Svi gosti koncerta su moji prijatelji, koji su mi u ovoj borbi pomogli. Na bini u Zetri ću vam pjesmom ispričati svoju priču i sretna sam što ću je podijeliti sa kolegama koji su već dali svoj doprinos u borbi protiv raka kroz moj slučaj i pokazali da su veliki ljudi. Teško je praviti koncert i u najnormalnijim i zdravim uvjetima, a pogotovo u ovim, ali mislim da imam tu snagu koju čuvam. Čuvam svaki atom energije za koncert u Zetri, napisala je ova bh. diva na Facebooku.

S ovom Bišćankom na bini će se, osim orkestra, naći još 12 izvođača, njenih kolega s estrade, koji su bili uz nju za vrijeme njene borbe. Najveće zadovoljstvo pričinjava joj, kako kaže, činjenica da će nakon 15 godina ponovo otpjevati duet s Halidom Bešlićem “Sviraj nešto narodno”. Na koncertu će zapjevati i Jelena Karleuša, koja je, otkako je čula za Donninu bolest, stalno slala poruke podrške.

– Veliko srce i žena koja me je veoma ohrabrila, o čemu sam vam pisala i upravo zbog toga sam je i pozvala na svoj koncert koji sam se usudila odraditi između dvije kemoterapije, jer želim dokazati i sebi i vama da smo jači od svakog straha, od svake bolesti samo ako tako odlučimo, poručila je Donna svojim fanovima.

(Oslobodjenje.ba)