Home / Vijesti / Uhapšena dvojica nogometaša zbog napada na džamiju u Kiseljaku

Uhapšena dvojica nogometaša zbog napada na džamiju u Kiseljaku

Policija u Kiseljaku otkrila je odgovorne za oštećenje fasade u srijedu navečer s 27. na 28. decembar, na gradskoj džamiji, a radi se o austrijskim državljanima Danielu Sudaru (1998) i Dejanu Ljubičiću (1997), koji su priznali krivicu.

Nakon što su priznali izvršenje krivičnog djela danas su posjetili Medžlis Islamske zajednice u Kiseljaku i razgovarali s glavnim imamom u Kiseljaku Kenanom ef. Bajrićem i predsjednikom Medžlisa Nerminom Megremićem, s namjerom da se izvine za nedjelo koje su napravili.

Dejan Ljubičić je nogometaš Rapida iz Beča, a upisao je 14 nastupa u tamošnjoj Bundesligi. Igrao je za mlađe selekcije Austrije, a za U-21 tim ima tri nastupa.

Daniel Sudar je također potekao u Rapidu iz Beča, na posudbi je u austrijskom niželigašu SC Wiener Neustadt II.

Vijest o ovom incidentu došla je i do austrijskih medija – a oglasio se i Rapid na svojoj službenoj stranici.

“Ovaj incident oštro osuđujemo, a tako ponašanje je neumjesno za fudbalera Rapida, koji bi trebao da bude svjestan svoje uloge uzora. Sastat ćemo se sa Dejanom Ljubičićem nakon njegovog povratka sa odmora. On je mlad čovjek, koji žali zbog događaja. Siguran sam da nikada u budućnosti neće privući pažnju na sebe na ovakav način kako je to uradio danas”, izjavio je za SKRapid Fredy Bickel, sportski direktor ekipe.

U izjavi kluba na stranici tima stoji i to da će Ljubičić nadoknaditi načinjenu materijalnu štetu na džamiji, i da će donirati određena sredstva vjerskoj zajednici.

error: Zabranjeno kopiranje !!