Vijesti

U Zavidovicima odrzan program povodom Svjetskog dana hidzaba

Dana 03.02.2019. nakon podne namaza, u Gradskoj dzamiji u Zavidovicima, a u organizaciji Aktiva zena “En-Nisa” MIZ Zavidovici je odrzan program povodom Svjetskog dana hidzaba. Program je kao i uvijek bio raznovrstan, sastavljen od: ucenja Kur’ana, ilahija, poucnih tekstova, prezentacije na temu “Hidzab”, zivotnih prica zena sa hidzabom, itd.

Rijeci dobrodoslice je uputila koordinatorica Odjela za brak i porodicu muallima Azra Kovačevic, a prisutnima se obratio i glavni imam Izet ef. Camdzic, koji je izmedju ostalog pohvalio rad Aktiva zena ” En-Nisa”.
Danasnji program je posebno uljepsala nasa gosca Šejma Mehić, koja je svojim prelijepim glasom odusevila sve prisutne, a koja vazi za jednu od najboljih zenskih izvodjaca ilahija i kasida na prostorima BiH, pa i sire.

Članice Aktiva zena “En-Nisa” su pripremile hedije za djevojke i djevojcice, koje su se pokrile u prethodnoj godini, a koje im je ovom prilikom urucila muallima Azra Kovačevic.
Na nase veliko zadovoljstvo, program je bio izuzetno dobro posjecen, a posebno nas raduje cinjenica da je vecinu publike cinila mladja populacija. Izvor: Aktiv žena En-Nisa Zavidovići

Tagovi

Slične objave

Back to top button
error: Zabranjeno kopiranje !!
Close

Otkriven je Ad Blocker

Molimo ugasite Ad Blocker zbog boljeg doživljaja na stranici.