U Vogošći svečano otvoren Trg žrtava genocida u Srebrenici

U Vogošći je sinoć svečano otvoren Trg žrtava genocida u Srebrenici. Svečanu vrpcu, zajedno s najmlađim sugrađanima, presjekao je načelnik Općine Vogošća Edin Smajić.

“Želja nam je bila da napravimo nešto vrijedno i dostojanstveno, nešto što će nas uvijek podsjećati da je u našoj zemlji, tokom odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992.-1995. godine izvršen genocid. Ovaj trg predstavlja jedinstveni simbol i vječni podsjetnik na teška vremena i stradanje nevinih ljudi”, rekao je Smajić.

Ovaj trg jedinstveni je simbol i vječni podsjetnik na teška vremena i stradanje nevinih ljudi. Vrijednost izvedenih radova je bila oko 700.000 KM, a osim Općine Vogošća investitori projekta bili su Direkcija za puteve Kantona Sarajevo, Zavod za izgradnju KS-a i Ministarstvo finansija Federacije BiH.

– S ovim lijepim gestom Vogošća pokazuje kako se Srebrenica neće zaboraviti. Ono što se ne zaboravi, neće se ni ponoviti – rekla je Munira Subašić. Istakla je kako 25 godina sa svojim majkama čeka pravdu te kako je najveća nepravda čekati pravdu..