Home / Vijesti / U Srebrenici obilježena 25. godišnjica zločina nad civilima

U Srebrenici obilježena 25. godišnjica zločina nad civilima

U Srebrenici je danas obilježena 25. godišnjica stravičnog zločina nad bošnjačkim civilima u ovom gradu. Kada su Kobnog 12.aprila 1993. godine isapljene četiri granate s položaja srpske vojske, kada su na licu mjesta ubijene 74 osobe i ranjeno preko 100 Bošnjaka koji su u tom trenutnku bili na igralištima ispred osnovne i srednje škole u Srebrenici. Ukupan broj žrtava ovog zločina se povećao na 105 osoba, jer je nekolicina umrla na putu do bolnice i u bolnici.

Delegacija koja je prisustovala obilježavanju prvo je posjetila Memorijalni centar “Potočari” i položila cvijeće na spomen-obilježja.

Ispred igrališta osnovne i srednje škole u Srebrenici počast nevino ubijenim žrtvama odali su potpredsjednica Federacije BiH Melika Mahmutbegović, potpredsjednik RS-a Ramiz Salkić, Dževad Mahmutović, savjetnik presedavajućeg Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića, predsjednik Saveza RVI TK-a Fahrudin Hasanović, predstavnici Vlade BPK, predsjednik Skupštine Općine Srebrenica Alija Tabaković, zamjenik načelnika Općine Srebrenica Nermin Alivuković, majke Srebrenice i mnogobrojni građani.

Nakon 25 godina za ovaj stravični zločin još uvijek niko nije odgovarao.

error: Zabranjeno kopiranje !!