Tuzlanski aerodrom: Dogovorene nove aviolinije za četiri evropske metropole

Tuzla-aerodrom1-658x370Međunarodni aerodrom Tuzla tokom ove sedmice planira otvoriti četiri redovne avio linije za Frankfurt, Oslo, Minhen i Stockholm.I ove linije, kako je najavljeno, bit će uspostavljene u saradnji sa Wizz Airom.

– Od sutra (srijeda) krećemo sa otvaranjem dvije od četiri nove avio linije sa našeg aerodroma. Slijetanje aviona iz Osla očekujemo u 12:30 sati, a iz Frankfurta u 17:40 sati. U petak na naš aerodrom će sletjeti avioni iz Minhena i Stockholma, navode iz tuzlanskog aerodroma.

Uspostavljanjem novih redovnih avio linija ovaj aerodrom se povezuje sa ukupno devet destinacija u pet evropskih zemalja.

Također, želimo istaći da naš aerodrom postaje 19. baza Wizz Air-a, na što smo izričito ponosni. Od petka, na ovom aerodromu će stalno biti stacioniran jedan Wizz Air-ov avion Airbus A320, navode iz ovog bosanskog aerodroma.

Inače, prema statističkim podacima o avionskom saobraćaju za maj, tuzlanski aerodrom zabilježio je u redovnom saobraćaju 18.081 putnika što je oko 770 putnika više u odnosu na april. Do sada su na ovom aerodromu uspostavljene linije za Basel, Malmo, Eindhoven, Dortmund i Gothenburg.

Nedavno je resorni kantonalni ministar najavio i otvaranje linije za Beč. (faktor.ba)