Sutra veći dio Kantona Sarajevo bez vode

Iz Uprave preduzeća“ViK” obavještavaju da će završni radovi na Izvorištu „Bačevo“, a koji se odnose na spajanje novih bunara na potisni cjevovod za Rezervoar „Mojmilo“, početi u utorak 08.08.2017.g. u 18:00 h.

Obzirom da se radi o velikim radovima, što podrazumijeva prespajanje na elektro pogon, zavarivanje na potisni cjevovod, ugradnju neophodnih armatura i ostale opreme, realizaciju poslova započet će u dnevnom terminu i raditi cijelu noć, kako bi u jutarnjim satima (oko 08 h) uspjeli obezbijediti stabilizaciju vodosnabdijevanja.

Planirani radovi podrazumijevaju gašenje svih 14 bunara za pravac Rezervoara „Mojmilo“što znači, da neće biti dotoka u rezervoar, a s obzirom da se sa ovog rezervoara snabdijeva veći dio Kantona Sarajevo, u navedenom terminu doći do prekida u vodosnabdijevanju slijedećih naselja: Dobrinja, Saraj polje, Nedžarići, Alipašino polje, Halilovići, Otoka, Dolac Malta, Socijalno, Grbavica, Pofalići, naselje Miljacka, Trg Heroja, Hrasno, Marijin dvor, Adema Buće, Buća potok, Čengić vila I i II, Rječica, Zabrđe, Rajlovac, Reljevo, Pogledine, Hambina carina, Hrid, Skenderija, centralni dio grada od Marijin dvora do Baščaršije.

U Vodovodu stabilizaciju u vodosnabdijevanju očekuju u ranim jutarnjim satima 09.08.2017. g., saopćeno je iz ovog preduzeća.                                   Izvor: tvsa.ba