Home / Vijesti / Strašno nevrijeme pogodilo mnoge gradove u BiH

Strašno nevrijeme pogodilo mnoge gradove u BiH

Na području Kalesije poplavljeno dvadesetak kuća, a zahvaljujući brzoj reakciji pripadnika Civilne zaštite niko od mještana nije ostao zarobljen u objektima. Već sada je izvijesno da su kišne padavine u Kalesiji prouzrokovale veće materijane štete. Jedan lokalni most je urušen, a još jedan je oštećen. Na terenu su policija i općinske službe, a kako nam je rečeno u općini, štete će se brojati u hiljadama maraka.

Strašno nevrijeme pogodilo je kakanjska mjesta Bilješevo, Lučane i Modrinje, saopćeno je iz Općine Kakanj.Vatrogasci su na terenu, pomažu mještanima, pumpama iscrpavaju vodu iz poplavljenih kuća… Tri automobila voda je doslovno nosila, a jedna osoba koja se nalazila u vozilu koje je voda nosila je lakše povrijeđena.

Oštećena su tri vozila, uništen je put u Gornjim Lučanima, autocesta je zbog nanosa mulja u blokadi, velike su gužve na regionalnom putu, naveli su iz Općine Kakanj.

A nevrijeme koje je pogodilo Zenicu u popodnevnim satima petka donijelo je velike probleme stanovnicima tog grada. Osim što je došlo do kolapsa u saobraćaju, voda je nanijela štetu i određenom broju stambenih objekata.

error: Zabranjeno kopiranje !!