Srbija: Potpisan ugovor o izvozu vode na kuvajtsko tržište

Ugovor o izvozu prvog kontingenta vode iz Srbije na tržište Kuvajta danas su u Beogradu potpisali kompanija VODAVODA d.o.o. Mionica i kompanija Caro General Trading Co.WL.L. iz Kuvajta.

Potpredsjednik Vlade Republike Srbije I ministar trgovine, turizma I telekomunikacija Rasim Ljaić koji je prisustvovao potpisivanju ugovora, istakao je da je ovim dokumentnom predviđen izvoz od tri miliona litara, I dodao da je to rezultat dugogovorišnjeg rada na unaprjeđenju ekonomske saradnje dviju zemalja, napisano je u saopštenju objavljenom na sajtu Ministarstva Trgovine.

Riječ je o poslu koji je značajan po količini izvezene robe i po finansijskom aspektu, ali još značajniji je zbog osvajanja novog, velikog i zahtjevnog tržišta kao što je kuvajtsko“, rekao je na potpisivanju ugovora Vojin Đorđević, tvorac brenda VODAVODA. „Srbija je bogata vodom i ima veliku šansu da bude izvoznik flaširane vode, ali uslov je da ta voda bude izuzetnog kvaliteta, da bude certifikovana po najvišim standardima i da je vrhunski dizajnirana. VODAVODA sve te uslove ispunjava“.

Za brend VODAVODA Kuvajt predstavlja šesto izvozno tržište, poslije Koreje, Hong Konga, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Crne Gore, dok se pregovari o izvozu za Singapur privode kraju. (Blic.rs)