Sraman čin Emira Suljagića: Umjesto na dženazi svojih Bratunčana, obilježio Dan vojske RS-a

emir-suljagicU Utorak 12 Maja je u Banja Luci obilježen Dan vojske Republike Srpske.
Istovremeno je na šehidskom mezarju „Veljaci“ jučer klanjana dženaza za deset ubijenih Bošnjaka u Bratuncu. Među ubijenima, a potom i spaljenim Bošnjacima Bratunca, jučer ukopani bili su maloljetna braća Hajrudin i Nurdin Omić, zajedno sa svojim ocem.

Obilježavanju Dana Vojske RS-a, koja je počinila genocid u Podrinju i brojne druge zločine širom BiH, što svjedoče i sudski procesi pred Haškim tribunalom, prisustvovao je i veliki „zaštitnik“ Bošnjaka Emir Suljagić, zamjenik ministra odbrane BiH.

Ne samo da se Suljagić nije udostojio prisustvovati dženazi ubijenih Bošnjaka Bratunca, iz kojeg je i sam početkom devedesetih jedva živu glavu izvukao, nego je pri tome slušajući laži i izvrtanje historijskih činjenica od strane političara iz manjeg bh. entiteta, uveličao obilježavanje dana vojske, koja je iste te zločine počinila.

Podsjetimo i to, da je u srebreničkom genocidu sam Suljagić pretrpio brojne ljudske gubitke. Njegov očajnički čin iz kasarne Kozara u Banjoj Luci, posebno iznenađuje preživjele žrtve genocida. Ne tako davno Emir je objavio knjigu „Razglednica iz groba“, koja opisuje golgote bošnjačkih žrtava iz srebreničke tragedije.

Tužno, da tužnije ne može. Pametnom dosta!

izvor : (Bportal. A. MUSLIMOVIĆ)