Biografije

Songül Öden – Biografija

Songül Öden je turska glumica rođena 17.02.1979. godine u Diyarbakır, Turska. Iako je rođena u Diyarbakiru, Songül je djetinjstvo provela u Ankari.

Diplomirala je na Turskoj akademiji dramskih umjetnosti. U prjevodu njeno ime je i naziv vrste ružinog cvijeta tako da je veoma brzo ova lijepa glumica postala poznata pod nadimkom Ruža Turske.

U Turskoj je ova glumica poznata i po brojnim pozorišnim ulogama. Njena karijera počinje 2001. godine kada je dobila ulogu u mini seriji Posljednja volja. Zatim se pojavljuje u serijama Oblak u vazduhu, Gumuš, Predaj se srce… Osim glumačkog uspjeha Songül je ostvarila i zavidnu karijeru kao model radeći sa nekim od najjačih svjetskih brandova. Osim u serijama ova glumica se pojavljuje i na filmu, pa tako u seriji Gorka ljubav (Acı Aşk) glumi u društvu poznatih turskih glumaca kao što su: Halit Ergenç, Cansu Dere i Ezgi Asaroglu. Songül je majka i ima troje djece.

Songül je bila udata za za glumca Canberk Uçucu, ali od njega se razvela 2008. godine. Tada su kružile spekulacije da se njen brak raspao zbog suprugove ljubomore prema njenom partneru u seriji Gumuš. Vjerena je za glumca po imenu Kerem Alışık.

Tagovi

Slične objave

Back to top button
Close

Otkriven Ad Blocker

Molimo ugasite Ad Blocker zbog boljeg doživljaja na stranici.