Vijesti

Skandal u Skupštini Srbije: Šešelj gazio hrvatsku zastavu i psovao hrvatsku delegaciju

Predsjednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj psovao je hrvatsku delegaciju koja boravi u posjetu Srbiji i gazio hrvatsku zastavu u Skupštini Srbije objavili su mediji.

incident se dogodio za vrijeme dok su Gordan Jandroković i članovi hrvatskog izaslanstva bili u zgradi Skupštine. Na samom ulazu u zgradu Šešelj je, došavši oko podneva, potrčao i pokušao srušiti hrvatsku zastavu. Uz pomoć svog stranačkog kolege Filipa Stojanovića to mu je i uspjelo, nakon čega su je gazili nogama. Osiguranje je odmah reagiralo, ali nisu uspjeli spriječiti Šešelja i društvo radikala koje se okupilo očito u unaprijed dogovorenom scenariju..

Šešelj se hvalio kako mu zastavu nisu uspjeli uzeti iz ruku ni petorica pripadnika osiguranja. Nakon toga je Šešelj u društvu radikala ušao u zgradu, prišao hrvatskom izaslanstvu i rekao: ”Sada sam vam tamo vani izgazio ustašku zastavu”, te opsovao ”ustašku majku svima”.

Izaslanstvo Hrvatskoga sabora predvođeno predsjednikom Gordanom Jandrokovićem odlučilo je prekinuti službeni posjet Republici Srbiji nakon incidenta koji je izazvao predsjednik Srpske radikalne stranke i zastupnik u Narodnoj skupštini Srbije Vojislav Šešelj.

Tagovi

Slične objave

Back to top button
error: Zabranjeno kopiranje !!
Close

Otkriven je Ad Blocker

Molimo ugasite Ad Blocker zbog boljeg doživljaja na stranici.