Biografije

Seray Kaya – Biografija

Seray Kaya je rođena 4. februara 1991. u Istanbulu u Turskoj. Studirala je glumu u Kulturnom centru Sadri Alisik i pohađala časove glume kod Ismeta Üstekina dvije godine. Seray Kaya je sedam godina radila kao vizažistica, prije nego što je postala glumica i željela je otvoriti salon ljepote. Svoj televizijski debi ostvarila je 2012. godine u seriji  Mirna ulica – Huzur Sokagi.

Godine 2014. odigrala je svoju prvu veliku ulogu u seriji Kocamin Ailesi. Tada je Seray postala poznata glumica. Zatim je 2015. godine kratko nastupila u seriji Udate i Opasne – Evli ve Öfkeli. Od 2016-2017. Seray je igrala vodeću ulogu u romantičnoj komedijskoj seriji Osmjeh – Gülümse Yeter. Ona je odigrala ulogu Güla. Seray takodjer igrala je ulogu Sirin Sarikadija u seriji Žena – Kadin (2017).

Seray je fan Johnnyja Deppa, Brad Pitta, Haluka Bilginera, Zerrin Tekindor, Teketin Tekindor, Vahide Gördüm. Ima preko 230.000 pratioca na svom Instagram računu. Ona je avanturistica, voli da putuje i isprobava nove stvari. Ona jako voli životinje i ima tri psa po imenu Luna, Pablo i Pied.

Tagovi

Slične objave

Back to top button
error: Zabranjeno kopiranje !!
Close

Otkriven je Ad Blocker

Molimo ugasite Ad Blocker zbog boljeg doživljaja na stranici.