Sarajevo: Ubijen Adnan Salčin, sin ratnog heroja Ramiza Salčina

Oko 16 sati u sarajevskom naselju Mojmilo dogodila se pucnjava u kojoj je jedna osoba smrtno stradala, potvrđeno je novinskoj agenciji Patria u Operativnom centru MUP-a Kantona Sarajevo.

ubistvoKako javlja reporter Patrie s lica mjesta ubijen je Adnan Salčin, sin ratnog heroja Ramiza Salčina, a ubistvo se dogodilo u blizini SOS Dječijeg sela.

– Radi se o mladiću A.S. (1989. godište). Dojavu o pucnjavi na Mojmilu dobili smo u 16:08 od građana koji su čuli pucnje. Naše ekipe na raskrsnici ulica X transferzala i Hermana Gmeniera zatekli putničko vozilo Lancia italijanskih registarskih oznaka. Ljekari su samo mogli konstatirati smrt. Naši službenici poduzimaju sve radnje kako bi se rasvijetlilo ovo djelo – kazao je Nefić.

On je kazao i da prema informacijama kojima raspolaže, u vozilu se nalazio samo ubijeni mladić.

Za sada policija ne raspolaže informacijama da li je bio jedan ili više napadača. Uviđajem rukovodi dežurna tužiteljica Kantonalnog tužilaštva Sarajevo. Saobraćaj je u ovoj ulici obustavljen zbog uviđaja, a uviđajna ekipa na teren je stigla oko 17:20 minuta.

Na licu mjesta je veliki broj policajaca i ekipa Hitne pomoći. Također, okupio se i veliki broj Adnanovih prijatelja, ali i građana.

Među njima je u šoku i djevojka ubijenog mladića. Kazala nam je da su joj građani rekli kako su vidjeli da je pored njegovog auta stao drugi iz kojeg su pucali. U tom autu koje se velikom brzinom udaljilo s mjesta ubistva navodno je prema riječima očevidaca bilo više osoba.

Samo nekoliko metara dalje, tačno ispred automobila ubijenog Salčina, nalazi se ulica Ramiza Salčina po njegovom ocu.

(Nap)