Redukcije i radovi: Koja sarajevska naselja danas neće imati vode

voda-cesma-2(3)Vodosnabdijevanje Grada Sarajeva u dnevnim satima odvija se veoma otežano, saopćeno je iz JKP Vodovod i kanalizacija, prenosi novinska agencija Patria.

Stanje na izvorištima u hidrološkom smislu je veoma loše, podzemne akumulacije su i dalje u konstantnom padu i dotok vode u rezervoare je i dalje slab te se ne očekuje poboljšanje bez obilnijih padavina.

Danas, 15. septembra u naseljima Podhrastovi, Sedrenik, Grdonj, Panjina kula, Breka, od Dolac malte do Marijin dvora, Otoka, Čengić Vila, Alipašino polje, Dobrinja, Saraj polje, Rajlovac, Buća potok, Naselje Heroja – Sokolje, Hrasnica, Stup, Butmir, Kotorac, Sokolovići, Brusulje, Obhodža i Faletići doći će do poremećaja u vodosnabdijevanju u terminu od 11 do 15 sati.

Ovo podrazumijeva, da će na pojedinim lokalitetima, neki spratovi zgrada i u određenim visinskim dijelovima spomenutih naselja, doći do prekida vodosnabdijevanja u navedenom terminu. U toku noćnih sati, od 24 do 5 sati, isporuka vode vrši se pod smanjenim pritiskom i to u dijelovima grada: od Dolac Malte do Baščaršije, Otoka, Č. Vila, Alipašino polje, Dobrinja, Saraj polje, Rajlovac, Velešići, Pofalići, Kobilja Glava, Bare- Šip, Ciglane, Koševsko brdo, ulice Alipašina i Koševo, Cicin Han i Soukbunar; Podhrastovi; Grdonj, Sedrenik, Sokolovići, Vogošća.

Ovo podrazumijeva da će na pojedinim lokalitetima,neki spratovi zgrada i u određenim visinskim dijelovima spomenutih zona vodosnabdijevanja doći do prekida vodosnabdijevanja u navedenom terminu.

Zbog izvođenja radova na popravljanju kvarova na vodovodnoj mreži danas u terminu od 9 do 16 sati doći će do poremećaja u vodosnabdijevanju sljedećih ulica : Sedrenik, Škaljin sokak, Carina, Kanara, Mustafe Denislića, Olovska, Janka Jolovića, Semira Frašte, Trg Solidarnosti, Zahira Panjete, Briješće brdo, Stara pruga, Umihane Ćuvidine. Kalemova, Velešići gornji, Mitra Šućura i Kobilja Glava.

Ovu priliku bi posebno iskoristili da apelujemo na naše cijenjene potrošače da vodu koriste što racionalnije, da zaljevanje bašti i plastenika, pranje dvorišta, tepiha i drugo bezpotrebno rasipanje pitke vode svedu na minimum, kako bi se obezbjedile dovoljne količine vode u rezervoarskim prostorima i održalo koliko-toliko normalno vodosnabdijevanje, stoji u saopćenju iz ViK-a. (Nap.ba)