Prizemljen Avion Air Serbie zbog tehničkih razloga, svi putnici zbrinuti

Avion Air Serbie, koji je letio za Banju Luku, vraćen je ponovo na beogradski aerodrom zbog tehničkih razloga i nije došlo ni do kakvog požara na avionu, rekla je za Srnu direktorica za korporativne poslove ove kompanije Maja Gedošev

avion-air-serbie-prizemljen-zbog-tehnickih-razloga-svi-putnici-zbrinuti_1421494908Ona je navela da je tehnički problem ustanovljen 10 do 15 minuta nakon polijetanja aviona sa beogradskog aerodroma i da je kapetan odlučio da avion vrati na beogradski aerodrom.

“Bezbednost putnika i posade nam je uvek na prvom mestu i samim tim kapetan posade je doneo odluku da ne treba da nastavi let za Banjaluku, pa je vratio avion i bezbedno sleteo u Beograd”, rekla je Gedoševa.

Ona je napomenula da je na letu bilo oko 20 putnika i da su bezbjedno iskrcani i zbrinuti, a let je odgođen.

“Oni koji su izgubili konekciju su, također, zbrinuti. Kada pilot ustanovi da je bolje i bezbednije da se vrati, on se vraća i avion biva tehnički zbrinut”, rekla je Gedoševa, navodeći da u Beogradu postoji potrebna tehnika i može brzo da se riješi problem.

Beogradski Blic objavio je ranije da se zapalio avion Air Serbie, koji je trebalo da leti za Banju luku, te da je hitno prizemljen nazad na beogradskom aerodromu.

(Pise oslobodjenje portal)