Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo pridružili se “Maršu mira 2015”

mupks4Ove godine su MUP Kantona Sarajevo i Upravni odbor Sindikata policije Kantona Sarajevo, organizirali i proveli neophodne aktivnosti u cilju osiguranja učešća svih zainteresovanih članova sindikata i pripadnika MUP-a Kantona Sarajevo, u “Maršu mira 2015”, a povodom obilježavanja 20. godišnjice genocida u Srebrenici.

Kao što je poznato, Marš mira je pješački pohod koji traje tri dana, od 08. jula do 11. jula 2015.godine i odvija se u isto toliko etapa. Svaka etapa je duga između 25 i 30 kilometara. Kolona sa učesnicima Marša polazi iz Nezuka, te unaprijed predviđenom trasom kreće ka Potočarima, gdje treba stići 10.07.2015.godine. Učesnici po završetku Marša imaju priliku učestvovati u komemoraciji i obavljanju obreda ukopa identificiranih žrtava genocida.

MUP Kantona Sarajevo je za sve zainteresirane učesnike obezbijedio prevoz na relaciji Sarajevo – Nezuk, kao i u povratku iz Potočara u Sarajevo, a Sindikat policije hranu i ostale potrebe za učesnike Marša. Ovo je još jedan primjer kojim pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo, u saradnji sa Sindikatom policije KS, pokazuju spremnost da, svojim učešćem u „Maršu mira 2015“, daju puni doprinos dostojanstvenom obilježavanju ovog značajnog datuma u historiji naše države. (Nap.ba)