Home / Vijesti / Poplave pogodile Srebrenik: Voda prodrla u mnoge stambene objekte

Poplave pogodile Srebrenik: Voda prodrla u mnoge stambene objekte

Obilne padavine koje su sinoć zahvatile brojne gradove širom naše zemlje prouzrokovale su velike poplave u Srebreniku. Sinoć u kasnim večernjim satima došlo je do izlivanja okolnih potoka te do prodiranja vode u mnoge stambene objekte na području cijele općine.

Potok koji protiče u blizini Druge gimnazije u Srebreniku sinoć se izlio iz korita i preplavio nekoliko ulica. Voda je cijelu noć tekla ulicama zbog čega su kuće u ovom dijelu općine još pod vodom, pišu lokalni mediji.

Na terenu su bile sve raspoložive snage OCZ Srebrenik, zajedno sa kriznim štabom, koje su radile do ranih jutarnjih sati. Najkritičnije je bilo na Kiseljaku (općina Srebrenik), gdje je uslijed izlivanja potoka došlo i do oštećenja puta. Pripadnici GSS Srebrenik na terenu su u dva navrata intervenirali, pomažući građanima koji su se zatekli u poplavljenim objektima.

Sinoć je, također, došlo do požara u Gradskoj kafani u Srebreniku, a prema prvim informacijama, uzrok požara su loše elektroinstalacije. Nevrijeme je, podsjećanja radi, pogodilo Srebrenik i nekoliko dana ranije, tačnije 4. jula, kada su poplave nanijele velike probleme građanima.

error: Zabranjeno kopiranje !!