Policija RS-a zapisuje sve muslimane koji ulaze u džamiju klanjati

Gradska-dzamija-650x487Jasmin Spahić, predsjednik Merhameta u Bosanskoj Dubici upućuje dramatično upozorenje o teškom stanju Bošnjaka u Republici Srpskoj. U razgovoru za Saff on otkriva da se na terenu, konkretno u njegovoj Bosanskoj Dubici vrši nevjerovatan pritisak na Bošnjake.

“Bošnjaci povratnici su jednostavno rečeno prodani, za naše probleme nikoga nije briga. Zamislite, na ikindiji-namazu policija RS-a stoji pored džamije i bilježi sve koji ulaze i izlaze iz džamije, broje ljude muslimane!? Pa gdje to ima, u kojoj državi, a niko se od naših ne oglašava!?

Mi svojim rukama prodajemo Bosnu. Nema kojeg političara našeg nisam zvao, ma neće ljudi ni da se jave, kamoli da pomognu. Bošnjaci rade o glavi Bošnjacima, mi smo jedni drugima najveći neprijatelji. A sve što se u RS-u dešava protiv našeg naroda, dešava se pod nečijim odobrenjem s naše strane. Zamislite, nakon svih onih dešavanja, ja sam jedini Bošnjak nastanjen u RS-a koji je dao javnu izjavu o kršenju naših prava, a vi ste jedini medij u državi koji ste me nazvali da vidite kako smo“, zaključuje Spahić.         (Saff.ba)