Plaža u centru grada: Uživajte u ljepotama jedinog slanog jezera u Evropi

Hiljade kupača sa područja Tuzlanskog kantona, ali i drugih krajeva naše zemlje, od subote, kada je i zvanično otvorena ljetna sezona, posjetilo je jedinstvena Panonska jezera u Tuzli.

Zahvaljujući lijepom vremenu, kupanje na jezerima je započelo i nekoliko dana prije zvaničnog otvorenja sezone. No, najveće posjete tek se očekuju u narednim sedmicama, kada temperature još više porastu.

Uprava Pannonike, preduzeća koje vodi brigu o radu tri slana jezera, ove godine očekuje lijepo vrijeme, a samim tim i dobru sezonu.

Kada su cijene u pitanju, radnim danima dnevna ulaznica košta 3,5 KM, dok je vikendom cijena ulaznice skuplja ja 0,5 KM. Cijena ulaznice za povlaštena lica (RVI, šehidske porodice i penzioneri) radnim danima košta 2,5 KM (vikendom 3 KM), a za djecu do 7 godina ulaznica košta 1,5 KM.

Novina u odnosu na prošle sezone je uvođenje popodnevnih ulaznica koje koštaju 2 KM, a za djecu jednu marku.

Panonska jezera su jedina slana jezera u Evropi. Smještena su u samom centru grada, pored sjeverne saobraćajnice. Pored tri slana jezera, posjetici se mogu kupati i na slanim slapovima. Jedinstveni i prelijepi kompleks nudi i brojne druge sadržaje. Ovo mjesto je tokom ljetnih dana, uz neumske plaže, vjerovatno i najposjećenije kupalište u zemlji.

Objektivom naše kamere danas smo zabilježili dio atmosfere na Panonskim jezerima. Najposjećenije je bilo treće jezero, koje je i namijenjeno mlađoj populaciji.  (Faktor.ba)