Home / Vijesti / Ovako izgledaju Pazarić, Busovača, Bugojno, Zavidovići nakon olujnog nevremena

Ovako izgledaju Pazarić, Busovača, Bugojno, Zavidovići nakon olujnog nevremena

Pred mnogim građanima BiH je neizvjesna noć. Obilna kiša koja pada od sinoć uzrokovala je poplave u područjima širom zemlje. Vanredno stanje od prirodne nesreće proglašeno je na cijelom prostoru općine Busovača. Na putnom pravcu Busovača-Kiseljak obustavljen je saobraćaj za sva vozila na više mjesta zbog izljevanja površinske vode.

Direktor FUCZ-a Fahrudin Solak kazao je da su na prostoru Federacije BiH dvije kritične tačke, i to u općini Hadžići, naselja Tarčin i Pazarić.

Olujno nevrijeme koje je sinoć zahvatilo veći dio zemlje napravilo je štete i na području općine Zavidovići. U samom gradskom jezgru vjetar je oborio nekoliko stabala, koja od jutra uklanjaju komunalci. Na gradskim ulicama je dosta čvrstih materijala koje je nanio vjetar.


Jedno stablo je oštetilo parkirani automobil, a na nekoliko stambenih objekata oštećeni su krovovi i fasade. Na lokalnim putevima zabilježeni su manji odroni, koji djelimično usporavaju saobraćaj pa se preporučuje oprez. Vodostaj rijeka je tokom noći bio u porastu, a prema riječima nadležnih iz službe Civilne zaštite, stanje na terenu se prati. Za sada nema opasnosti od izlijevanja.