Otvoreno klizalište na Dobrinji

U prisustvu brojnih građana s područja općine Novi Grad i Sarajeva, u petak navečer u naselju Dobrinja svečano je otvoreno klizalište na otvorenom koje će građanima biti na raspolaganju naredna dva mjeseca, prenosi agencija Patria.

klizaliste (1)Pored predstavnika Općine Novi Grad, svečanom otvaranju prisustvovali su i predstavnici BH Telecoma, Općinskog vijeća Novi Grad, Hokejaškog saveza BiH, KJKP ZOI 84, te obrazovnih, kulturnih i sportskih institucija.

Nakon prošlogodišnje uspješne sezone klizanja, Općina Novi Grad Sarajevo je u saradnji sa kompanijom BH Telecom i ove zimske sezone omogućila klizanje na otvorenom.

Početak sezone klizanja na Dobrinji ozvaničio je načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić, koji se zahvalio sponzorima što su podržali ovaj projekat.

– Mi u Općini Novi Grad se trudimo da kroz relizaciju različitih projekata, stanovnicima ove lokalne zajednice život učinimo lakšim, ljepšim i zabavnijim i znam da je ovo klizalište posebna radost za djecu sa Dobrinje, ali i iz drugih dijelova Novog Grada – kazao Efendić.

Klizalište će tokom januara biti otvoreno od 9 do 21 sat, a u februaru od 10 do 21 sat. Cijena ulaznice 1 KM, a po istoj cijeni mogu se iznajmiti klizaljke.

Direktor Direkcije Sarajevo BH Telecoma Kemal Avdagić je izrazio zadovoljstvo što je, ova društveno odgovorna kompanija, već treću godinu zaredom partner Općini Novi Grad u projektu „Otvoreno klizalište“.

– Puno je ovakvih marketinških projekata gdje BH Telecom, između ostalog potvrđuje društvenu odgovornost, ali i nama su ovakvi projekti najdraži, jer ćemo prije svega djeci Dobrinje, Novog Grada i Sarajeva uljepšati zimski raspust – rekao je Avdagić.

Istakao je veoma uspješnu saradnju sa rukovodstvom Općine Novi Grad koja je ove godine rezultirala time da je završena optička mreža u naseljima Alipašino Polje, Mojmilo i Saraj Polje, zatim naseljima Ahatovići, Dobroševići i Zabrđe, čime je općina Novi Grad prva u BiH, kada je u pitanju telekomunikaciona infrastruktura i spremnost za širokopojasne usluge BH Telecoma, prije svega Moju TV i internet pristup.

U revijalnom dijelu programa nastupili su članovi hokejaškog kluba „Vukovi“ Stari Grad, polaznici škole hokeja na ledu u organizaciji Hokejaškog saveza BiH, koji će u Centru za edukaciju, sport i rekreaciju – Safet Zajko imati ledenu dvoranu sa tribinama, gdje će se održavati treninzi i takmičenja u hokeju na ledu.