Biografije

Neslihan Atagül – Biografija

Glumica Neslihan Atagül rođena je 20 augusta 1992. godine u Istanbulu u Turskoj. Neslihanin otac bio je vozač, a majka domaćica. Otac joj je Čerkezijac, a majka bjeloruskog porijekla. Od djetinjstva je željela biti glumica.Njezin prvi film bio je 2006. Dobitnik je nagrade najperspektivnije mlade glumice na Filmskom festivalu Golden Boll. S 13 godina učestvovala je u prvom filmu. Voli sport, uglavnom odbojku i plivanje.Studirala je na pozorišnom odjeljenju Univerziteta Yeditepe. Diplomirala je sa zadovoljavajućim rezultatima, što je pokazala i tokom svoje profesionalne karijere. Živjela je sa porodicom u Istanbulu. Ima brata po imenu Likay. Neslihan je započela vezu sa suprugom Fatihom Harbiye, (Kadirom Doğulu), u oktobru 2013. Zaručili su se u novembru 2015., a vjenčali su se u julu 2016. Naši su gledatelji upoznali Neslihan kao Deniz u seriji „Kad lišće pada“ („Yaprak Dökümü“), kao Neriman u seriji „Pitanje časti“ („Fatih Harbiye) te kao Nihan Sezin/Söydere u „Bit ćeš moja“ („Kara Sevda“). Riječ je o talentiranim i međunarodno nagrađivanim glumcima, s velikim brojem gledaoca u inozemstvu.

Filmografija:
2015-2016-Kara Sevda.
2015 – Senden Bana Kalan,
2013 – 2014 – Fatih-Harbiye,
2011-2012 – Hayat Devam Ediyor,
2012 – Araf,
2011 – Kalbim Seni Seçti,
2011 – Canim Babam.

Tagovi

Slične objave

Back to top button
error: Zabranjeno kopiranje !!
Close

Otkriven je Ad Blocker

Molimo ugasite Ad Blocker zbog boljeg doživljaja na stranici.