Mensur Sinanović iz Zavidovića predlozen za ministra obrazovanja, nauke, kulture i sporta

Kantonalni izvršni odbor Stranke demokratske akcije Zeničko-dobojskog kantona jednoglasno je donio odluku o potvrđivanju imena kandidata ove stranke za mandatara i pet ministara buduće Vlade tog kantona.

1545062_640590499339095_445193156_n1-640x300Kantonalni odbor SDA je prihvatio prijedlog kadrovske komisije koja je, na osnovu prijedloga općinskih organizacija SDA i vodeći računa o općim kriterijima, predložila da se za premijera imenuje diplomirani ekonomista Miralem Galijašević iz Zenice.

Ministarstvo za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo vodiće Himzo Smajić iz Tešnja, Ministarstvo za rad, socijalnu politiku i izbjeglice, Nurđehan Šahinović iz Žepča, ministar za boračka pitanja bit će Fahrudin Čolaković iz Olova, dok je za ministra pravosuđa i uprave predložen Mirnes Bašić iz Kaknja, a za ministra obrazovanja, nauke, kulture i sporta Mensur Sinanović iz Zavidovića, saopćio je Jasmin Duvnjak, portparol Kantonalnog odbora Stranke demokratske akcije ZDK.

Pored nabrojanih kandidata za premijera i ministre buduće Vlade ZDK svoja tri kandidata treba da predlože i Kantonalni odbor Demokratske fronte, a dva ministra bit će iz reda Županijskog odbora HDZ-a.

(oslobodjenje.ba)