Malenog Halida pas je “iskasapio”,majka nema novac ni za lijekove ni za hranu

Uvijek je nevolja imala “druga” i nikada sama nije dolazila. Najbolje je to na svojoj koži kroz život osjetila Sabina Čović. Ova mlada samohrana majka sa sinom Halidom i starom majkom živi u trošnoj kući u bihaćkom naselju Ozimice.

3

Ustvari, Sabina, njena majka i maleni Halid ne žive. Oni preživljavaju od danas do sutra. Pomaže ih rodbina, koliko ko može. Nemaju nikakvih primanja, zdravstvenog osiguranja, piše novinska agencija Patria.

1

Jutros u 4 sata na autobuskoj stanici u Bihaću, prilikom povratka iz Sarajeva, Sabinu je dok je u rukama držala pospanog sina Halida napao pas. Bukvalno, iz majčinih ruku istrgao je dječaka i počeo ga gristi. Vukao ga je i bacao po ulici. Majka je pokušavala spasiti sina, ali bijesni pas je nasrtao i na nju.

2Na svu sreću naišli su u tom trenutku neki momci, koji su uspjeli otjerati psa i Sabinu i malenog Halida odvezli su u Hitnu pomoć.

Dječak ima 13 šavova na obrazu i nekoliko na nozi, u velikom je strahu. Plače bez prekida. Sabina nema novca da bi Halida odvela ponovo doktoru, nema ni za lijekove.

Ovo je još jedna tužna priča naše bh. svakodnevnice. Nevolja na nevolju uvijek je išla.

Ako želite pomoći Sabini i malenom Halidu krenite odmah sada u akciju.

Možete je dobiti na broj .062-705-379 ili izvršiti uplatu novca na ime Sabina Čović Žiro račun 1990450060773944 Sparkasse Bank.