Pomozimo u ime Allaha

Apel za pomoć: Samohrana majka iz Zavidovića živi u neljudskim uslovima

Molimo vas da podjelite ovu informaciju

Predstavnici udruzenja DHD Nuraga Fojnica i Alen Joldic su danas posjetili samohranu majku Nefisu Karahasanovic, koja zivi u izuzetno teskim stambenim uslovima i urucili joj paket sa osnovnim zivotnim namirnicama. Ova porodica zivi u neljudskim uslovima, u trosnoj i oronuloj kuci u kojoj puse sa svih strana, u kojoj su ispucali i oronuli zidovi,dotrajali drveni prozori. Imaju dvije sobice od nekoliko kvadrata koje su pune gljivica i pored svega toga voda im kroz krov ulazi u prostorije u kojima borave. Da stvar bude gora ova porodica je bez kupatila.

Zamislite kako ova porodica sve ove godine provodi zivot u ovoj trosnoj i oronuloj kući. Kako se vidi iz prilozenih fotografija, ovoj porodici je potrebno sve: od gradjevinskog materijala do higijenskih i prehrambenih potrepstina, te stoga Vas molimo da pomognete ovu porodicu, kako bi mogli zivjeti na dostojanstven nacin.

Mnogi danas ljudi imaju razne zelje, a ova porodica ima samo jednu a to je da imaju kupatilo, toplije, ljepse i ugodnije prostorije za zivot kakav i zasluzuju. Ova majka pored toga sto ima problema sa zdrastvenim stanjem, cesto puta ostane bez osnovnih zivotnih namirnica, jer zivi od 80 KM socijalne pomoci, a muz joj je preselio na bolji svijet prije nekoliko godina..

Apelujemo na sve privrednike, javne ustanove, dobre i humane ljude koji imaju srce, koji mogu, koji hoce i koji zele dobro ovoj porodici da se u skladu sa svojim mogucnostima ukljuce u ovu plemenitu akciju, te je svojim prilozima podrze.

Pomazuci drugim pomazemo sebi, a najbolji covjek je onaj koji najvise pomaze drugima.

SVI KOJI ZELE POMOCI OVU PORODICU MOGU TO UCINITI ISKLJUCIVO LICNO da ih kontaktirate na njihov broj telefona +387 60 330 8497

Svi koji zele pomoci rad udruzenja DHD to mogu uciniti preko naseg Paypal i bankovnog racuna koji se nalazi odmah ispod.

Paypal: [email protected]

Za uplate iz BiH:
UNION BANKA DD SARAJEVO
Broj računa : 1020320000033472

Za uplate iz inostranstva:
Banks name: UNION BANKA DD SARAJEVO
SWIFT CODE: UBKSBA22
IBAN: BA391020320000033472
Primalac: Udruzenje DHD , Mehmeda Spahe bb, 72220 Zavidovici

Broj mobitela za sve ostale info: +38761 250 152 i +387 62 664 138
Allah Vam podario svako dobro. Amin!
JOS JEDNOM VAS MOLIMO ZA PODJELU INFORMACIJA.

Tagovi

Slične objave

Back to top button
error: Zabranjeno kopiranje !!
Close

Otkriven je Ad Blocker

Molimo ugasite Ad Blocker zbog boljeg doživljaja na stranici.