Mala Hana treba pomoć dobrih ljudi

hana1Curica se zove Hana Catic ima 2 i pol godine, roditelji su joj Almir i Hasibe Ćatić iz sela Ćatići-Pećigrad zaseok Mehurići.

Na kičmenoj moždini ima lipom, koji u svakom trenutku može da prouzrokuje paralizu donjeg dijela tijela, ali i nemogućnosti kontrolisanja stolice ili mokrenja.

Za tu komplikovanu neurohiruršku intervenciju, koja zbog nedostatka savremenih uređaja i metoda mora da se obavi u kliniki Acibadem u Turskoj, predračun za tu operaciju iznosi 16.000 eura.
Konzilijum ljekara zasjedao je i dao preporuku da se djevojčica operiše u narednih dva mjeseca, ili će poslije biti kasno.

Lipom se nalazi na nezgodnom mjestu i raste srazmjerno kao i dijete. Zbog toga Hana vise ne smije da se kreće i igra sa svojim vršnjacima jer svaki bi pad za nju bi bio koban.

Njena diagnoza je: LIPOMIELOMENINGOCOELA
Svi Koji žele pomoći maloj Hani mogu izvršiti uplate na ove račune koji su prilozeni na fotografijami ili lično kod roditelja kon telefon 061 621 758
Više informacija možete pročitati na Facebook stranici koja je pokrenuta s ciljem prikupljanja pomoći za Hanu Ćatić.   (Cazin.net)

Facebook stranica