Karikaturista časopisa „CHARLIE HEBDO“: Neću crtati karikature Poslanika

Renald_Luzier_Luz_Charlie_HebdoJedan od karikaturista francuskog satiričnog časopisa “Charlie Hebdo” Luz je izjavio da više nikada neće nacrtati karikaturu poslanika Muhammeda, javlja Anadolu Agency (AA).

Jedan od karikaturista Renald Luzier, poznatiji kao Luz je za drugi francuski časopis kazao da je nakon januarskog terorističkog napada na redakciju časopisa “Chalrlie Hebro” odlučio da će napustit ovaj posao, ali da je ipak u znak sjećanja na stradale kolege karikaturiste još neko vrijeme ostao u časopisu.

“Ne želim cijeli život ostati karikaturista. Više nikada neću nacrtati karikaturu poslanika Muhammeda i više se ne bavim tim temama”, kazao je Luz.

Upravo Luz je autor karikature poslanika Muhammeda koja je objavljena na naslovnici prvog izdanja “Charlie Hebdo” nakon januarskog napada.

Redakcija časopisa u Parizu je 7. januara bila meta terorističkog napada, nakon kojeg su se i u naredna tri dana desila još dva teroristička napada, a u kojima je život izgubilo ukupno 17 osoba. Operacijom francuskih snaga sigurnosti teroristi su ubijeni.  (Source.ba)