Home / Vijesti / Jak vjetar u BiH izazvao štetu

Jak vjetar u BiH izazvao štetu

Izuzetno snažan vjetar koji je zahvatio nekoliko bh. gradova, danas je otkinuo zastavu Bosne i Hercegovine sa jarbola na Humu kod Sarajeva. Grad Sarajevo je odmah pokrenuo aktivnosti i nova zastava će biti postavljena početkom naredne sedmice.

U Sarajevu je danas vjetar oborio skelu koja je bila postavljena na zgradi Predsjedništva BiH. Povrijeđenih nije bilo ali je oštećen automobil koji je bio parkiran u neposrednoj blizini.

Foto: Faktor

Jak vjetar je onemogućio slijetanje aviona na Međunarodni aerodrom Sarajevo, neki letovi su otkazani, dok su se drugi vratili na destinacije s kojih su poletjeli prema glavnom gradu BiH.

Foto: Klix

Jak vjetar koji je zahvatio i područje Goražda skinuo je limeni krov sa pomoćnog objekta MUP-a BPK Goražde.

Vjetar je danas puhao i na području Zenice te napravio materijalnu štetu na objektima i vozilima, a na glavnoj gradskoj magistrali oborio dva stabla i uništio ilirski brod kojeg je ručno napravio Zeničanin Jasmin Fejzić.

Snažan vjetar oborio je stablo koje se popriječilo preko obje saobraćajne trake na magistralnom putu M-18, u blizini tunela na Karauli.

Foto: Faktor (Čitalac)

Federalni meteorološki zavod zbog olujnih udara juga za cijelu BiH izdao je narandžasto upozorenje koje važi do 1. aprila u ponoć. Najugroženija su planinska područja i visoravni, a prognozirani udari oluje su od 60 do 80 km/h.

error: Zabranjeno kopiranje !!