Izbjeglica iz Zavidovića Monika Radulović izabrana za Miss Universe Australije

izbjeglica-iz-bih-monika-radulovic-postala-miss-australije_1433587560Monika Radulović koja je s roditeljima 1994. godine izbjegla iz Zavidovića u Australiju, izabrana je za Miss Universe države koja je prihvatila njene roditelje, brata i nju.

U predgrađe Sydneyja Botany Monika je došla kada je imala samo četiri godine. U ratu pogođenim Zavidovićima ostavili su sve što su imali, a u Australiju su došli praznih ruku. Diplomirala je psihologiju na Western Sydney univerzitetu.

U konkurenciji od 34 ljepotice izabrana je kao najljepša te će predstavljati Australiju na međunarodnom finalu Miss Universe koji će biti održan krajem godine.

Tokom svečanosti u Melbournu Radulović je kazala kako su joj veliku podršku davali roditelji.

“Moji roditelji su imali samo majice na sebi kada smo došli ovdje i oni su moja inspiracija i junaci, drago mi je što sam ih učinila ponosnim”, kazala je Radulović.

Prelijepa Zavidovićanka je u izjavi za FairFax Media izjavila da su se njen tada tek rođeni brat Stefan i ona, prilikom dolaska u Australiju, oslanjali na pomoć lokalne crkve, Božije pomoći i pomoći komšija, dok su se njeni roditelji borili da nauče jezik i pronađu posao.

Radulović je dodala kako se želi pridružiti Jennifer Hawkins, Lauri Dundović i Jesinti Campbell i osvojiti svjetski naslov najljepše djevojke Australije. (Klix.ba)